redactie

Mijn werkwijze

Voor de begrijpelijkheid van teksten is zorgvuldige opbouw en formulering van groot belang. Ik schep er plezier in om een tekst zo aan te passen, dat de boodschap van de auteur helder naar voren komt. Door mijn analytisch geschoolde blik zie ik snel hoe een tekst verbeterd kan worden. Het jasje waarin de boodschap wordt gegoten, bepaalt deze boodschap mede; daarom let ik nauwkeurig op woordkeus, spelling en interpunctie.

Mijn ervaring

Redacteur bij Uitgeverij Skandalon
Ik heb ruim zeven jaar gewerkt bij Uitgeverij Skandalon als tekstredacteur. Daar redigeerde ik manuscripten op alle niveaus (boek, hoofdstuk, paragraaf, alinea, zin, grammatica, spelling en interpunctie), verwierf en beoordeelde manuscripten, dacht mee over titels, werkte samen met auteurs, organiseerde boekpresentaties, ontwierp en schreef de nieuwsbrieven, en hield de website actueel. Ik redigeerde onder andere Buiten de VestingWaar ben je nu?; God op het boekenbal; en was eindredacteur van de herziening van de Naardense Bijbel (vertaald door Pieter Oussoren).

“Janneke heeft de vaardigheid om teksten op inhoudelijke waarde te schatten en hun bijdrage aan het debat in het culturele en theologische klimaat. Door haar achtergrond, netwerk en scholing is dit van kwalitatief hoog niveau. Ze kan treffend samenvatten en beoordelen zodat de uitgeverij aan de hand van haar rapportage een besluit kan nemen over uitgave. Tijdens het redactieproces haalt Janneke de structuur van het betoog naar boven. Ze is bereid ingrijpende redactie voor een in beginsel goed betoog uit te voeren. De daarbij noodzakelijke kennis van spelling en grammatica zijn onbetwist.” – Jan de Vlieger, Uitgeverij Skandalon

Eindredacteur bij literair tijdschrift Liter
Sinds kort werk ik als eindredacteur voor Liter. Ook hier is mijn takenpakket breed. Ik houd overzicht over de binnenkomende kopij, corrigeer de verschillende drukproeven, houd contact met de redactie en de vormgever en ben, kortom, de spin in het web. Ik vind het een prachtig tijdschrift en ga de uitdaging met veel plezier aan. Geïnteresseerd? Liter heeft een uitgebreide website met veel unieke content: www.leesliter.nl.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *